FI SE EN
Etusivu  | Matkailuinfo  | Tapahtumat  | Palveluhakemisto  | Hallinto ja palvelut  | Yrittäjyys  | Ajankohtaista
Kunnanjohtajan tervehdys
Hallinnollinen asema
Kuntatietoa
Tontit ja asuminen
Hallintotoimi
Kirjasto-kulttuuritoimi
Koulutoimi
Sosiaali- ja terveystoimi
Tekninen toimi
Vapaa-aikatoimi
Taloudelliset ja oikeudelliset palvelut


Taloudelliset ja oikeudelliset palvelut

Kuluttajaneuvonta
Neuvojalta saat maksutta opastusta ja riitatilanteessa sovitteluapua. Neuvojan kanssa voi asioida puhelimitse, sähköisesti tai neuvonnan toimipisteissä. Asioinnin helpottamiseksi on suositeltu neuvottelua riitatilanteessa ensin myyjän kanssa. Neuvonnan puhelinnumero on 071 873 1901. Numero palvelee arkisin klo 9.00-15.00 valtakunnallisesti. Lisää tietoa saa Kuluttajaviraston sivuilta.

Talous- ja velkaneuvonta
Kustavin kunnan talous- ja velkaneuvonnasta vastaa velkaneuvoja. Talous- ja velkaneuvonnan tehtäviin kuuluu antaa neuvoja ja tietoja talouden hoidosta ja velkojen hoitamisesta sekä auttaa velkaantuneita. Velkaneuvonnan palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Talous- ja velkaneuvonnasta vastaa Laitilan kaupunki: puh. 02-85 011, 0500- 780 720, fax. 02 - 856 790.
Lisää tietoa saa Kuluttajaviraston sivuilta.

Oikeusapu
Oikeusapu tarkoittaa sitä, että kansalainen voi saada itselleen oikeudellisen asian hoitamista varten avustajan kokonaan tai osittain valtion varoilla. Vastaajalle turvataan rikosoikeudenkäynnissä tietyissä tilanteissa puolustaja valtion varoin. Rauman oikeusaputoimisto, Uudenkaupungin toimipaikka: puh. 029 566 0480, 050 443 2383 (ajanvaraus), fax. 029 566 0489.

Edunvalvonta
Edunvalvojaa saatetaan tarvita silloin, kun henkilö erilaisten syiden vuoksi ei pysty enää itse hoitamaan asioitaan tai valvomaan etuaan. Edunvalvojana voi toimia tehtävään sopiva ja suostuva henkilö kuten hakijan lapsi, puoliso tai muu läheinen. Jos tehtävään ei löydy sopivaa läheistä, Kustavin kunnan yleinen edunvalvoja voi ottaa huolehtiakseen edunvalvonnasta. Kustavin kunnan edunvalvontatehtävät hoitaa Rauman oikeusaputoimisto, Uudenkaupungin toimipaikka, edunvalvonta puh. 029 565 2483, 040 726 7040, fax. 029 565 2478.

Työllisyys
Työvoimatoimisto palvelee työnhakijoita ja työnantajia. Voit kääntyä työvoimatoimiston puoleen oletpa sitten työnhakija, opiskelija tai työssäkäyvä. Työvoimatoimiston kotisivulla on tietoa vapaista työpaikoista, työnhausta, eri koulutusmahdollisuuksista ja ammattivaihtoehdoista. Uudenkaupungin työ- ja elinkeinotoimistosta saa myös työnantaja neuvoja työvoiman hankkimiseen tai vähentämiseen liittyvissä asioissa, puh. 029 044 500 (vaihde), e-mail: kirjaamo.varsinais-suomi@te-toimisto.fi.

Julkiset palvelut
Suomi.fi on julkishallinnon verkkopalvelujen yhteinen osoite, jonka alle on koottu kansalaisten arkielämää helpottavaa tietoa eri aihealueisiin.