FI SE EN
Etusivu  | Matkailuinfo  | Tapahtumat  | Palveluhakemisto  | Hallinto ja palvelut  | Yrittäjyys  | Ajankohtaista
Kalastusmatkat
Luonto- ja kulttuurimatkat
Saariston rengastie
Jeremian luolat
Kulttuurimatkat
Muut aktiviteetit
Pakettimatkat
Nähtävyydet
Majoitus
Kahvilat ja ravintolat
Vene-, kanootti- ja polkupyörävuokrausta
Laiva-, lossi- ja linja-autoaikataulut
Vierassatamat
Historia
Ota yhteyttä


Monipuolisia aktiviteettejä silmiä hivelevissä saaristomaisemissa

 

Kustavin saarisrykelmä on siunattu upeilla maisemilla. Maaperää halkovat jyrkkäreunaiset, luoteesta kaakkoon kulkevat halkeamalaaksot, joista syvimmät ovat salmia. Suurin salmi on Kustavin kunnan kahtia jakava Ströömi, jonka yli kulkee Vartsalan vaijerilossi. Kustavissa on kolme vuorialuetta kauniine silikaattikallioineen, useita runsasravinteisia luonnonjärviä. Kallioisten saarien ja mäkien rinteet saattavat paikoin nousta jopa parikymmentä metriä pystysuoraan. Honkaniemen kallioiden lohkoutuneet jyrkänteet erottuvat maisemassa kauas. Vuorialueisiin kuuluvat myös rapakivigraniittinen loivahko Puosletinmäki sekä Jeremianluolat

 

Kasvilajistoltaan Kustavin vuorialueet ovat merkittäviä: länsijyrkänteillä kasvaa jäkäläpeitettä, rahka-, ruoko- ja maksasammalta, uhanalaisista lajeista tapaa aarniluppoa, kalliokeuhkojäkälää ja norjanröyhelöä. Vaikka saarten puusto painottuu kangasmetsään, lounaisjyrkänteiden edustalta löytyy pienehköjä lehtoja. Puorenjärvi umpeen kasvaneita rantoja vehreyttävät osmankäämit, kurjenmiekat ja järviruoko sekä veteen kurottavat pajutiheiköt. Kustavin Isokarilla puolestaan tapaa harvinaista keltamatarakasvustoa. Isokari tunnetaan erityisesti majakastaan, mutta saarelle järjestetään myös kasviretkiä.  

 

Erityisen maininnan ansaitsevat saariston linnut. Kustavissa voi bongata mm. merihanhia, merikihua, haahkoja, merikotkia. Kyhmyjoutsenet viihtyvät sisälahdissa, joissa niitä on etenkin muuttoaikana parvittain. Lintubongareille ja -tutkijoille Kustavi on luvattu maa.

 

Silmiä hivelevä maasto ja monipuolinen kasvisto kutsuvat luontopoluille, mutta vaelluksen ohella on tarjolla vaativimpiakin aktiviteettejä, kuten melontaa, vuorikiipeilyä ja geokätköilyä. 

Saariston rengastie

Jeremian luolat

Kulttuurimatkat

Muut aktiviteetit