FI SE EN
Etusivu  | Matkailuinfo  | Tapahtumat  | Palveluhakemisto  | Hallinto ja palvelut  | Yrittäjyys  | Ajankohtaista
Kalastusmatkat
Kalastustavat ja -alueet
Kalastusluvat ja -maksut
Kalan myyntipaikat Kustavissa
Luonto- ja kulttuurimatkat
Pakettimatkat
Nähtävyydet
Majoitus
Kahvilat ja ravintolat
Vene-, kanootti- ja polkupyörävuokrausta
Laiva-, lossi- ja linja-autoaikataulut
Vierassatamat
Historia
Ota yhteyttä


Kalastusmatkat 

 

Kustavi on kalastusmatkailijan unelmakohde: vesialueita löytyy 337 neliökilometriä, rantaviivaa yli 900 kilometriä. Toistatuhatta saarta ja laajat ulapat tarjoavat vaihtelevia saalistuselämyksiä. 

 

Alue tunnetaan kirkasvetisistä merenselistä, etenkin Kihdin ja Iniön aukon tuntumassa. Rakkolevä viihtyy tiettävästi kirkkaissa vesissä. Ja sieltä missä on rakkolevää, uivat suurimmat kalavonkaleet. Kustavin kalakannoista runsaimmat ovat hauki, ahven, kuha ja siika. Istutusten ansiosta myös meritaimenen koot ja määrät ovat kasvaneet – pyydetyt meritaimenet ovat jopa 3-4 -kiloisia. 

Onki-, pilkki- ja viehekalastuksen lisäksi Kustavissa voi harrastaa vetouistelua. 

 

Toivomme, että vierailijat ottavat meillä liikkuessa huomioon alueen vakituiset ja kesäasukkaat. Jotta kalareissusta tulisi kaikin puolin onnistunut, kannattaa tutustua kalastustapoihin ja -alueisiin sekä kalastussääntöihin ja rauhoitusaikoihin. Katso lisää kalastusluvista ja -maksuista

 

Haluatko mukaan kalaistutuksiin? 

 

Kustavin kalastusalueen hauen, kuhan, siian, maden ja meritaimenen kantoja elvytetään vuosittaisilla istutuksilla. Istutuksilla varmistamme, että kalastusmatkailijoilla on tulevina vuosina yhtä runsaat saaliit.  

 

Vapaaehtoisiin kalaistutuksiin voi osallistua Vuosnaisten alueella seuraavissa yrityksissä: Vuosnaisten Meriasema, Kustavin Kalatuvat ja Hullu Kalastaja. 

 

Istutustalkoisiin voi osallistua myös lahjoittamalla suoraan Kustavin kalastusalueen tilille: Vakka-Suomen OP FI17 5491 7840 0172 55.